top of page
Laserterapi

Med laserterapi (Low Level Laser Therapy, LLLT) behandler man ulike fysiske tilstander med laveffektslaser, terapeutisk laser eller med en biostimulerende laser. Laserterapi er konsentrert energi hvor laserlyset trenger dypt ned i vevet, helt inn til den enkelte celle. Laser er en slags lyskanon som sender milliarder av fotoner (energi) som beveger seg i bølger. Cellene nyttegjør energien fra laserlyset og aktiverer kroppens naturlige reparasjonsmekanismer. Kroppens naturlige evne til å lege forsterkes og immunforsvaret styrkes. Man kan på mange måter si at det overføres energi til cellene, som bidrar til økt energiproduksjon og en forbedret cellefunksjon. Laserterapi understøtter kroppens egne funksjoner og hjelper dem til å skje langt raskere.

Behandlingen skjer idag normalt gjennom bruk av en slags penn som trykkes lett mot, eller holdes litt over det området på kroppen som skal behandles. Avhengig av hvor dypt et problem sitter og hvor stor overflate man behandler, tar en behandling alt fra noen minutter til en halvtime. Vanligvis gjentas laserterapien et par ganger etter første behandling.

Ved å påvirke akupunktur- punktene på kroppen med laserlys, vil man kunne oppnå en akupunkturlignende virkning. Enkelte kan oppleve litt uro og varme på det behandlede området, men selve behandlingen har ingen bivirkninger og forbindes ikke med noen form for smerte.

Det finnes i dag nærmere 3000 publiserte undersøkelser av effekten laserlys har på celler og vev hos dyr og mennesker, og omkring 150 av disse kan entydig konkludere med positive resultater.

Virker smertestillende
Laserterapi kan hjelpe mot herpes, hånd- og fotvorter, liggesår, isjas, arr, problemer i rygg, nakke, skuldre og knær, reumatiske lidelser og frozen shoulder, og det sies at det har effekt i mer enn 50 % av tilfellene.

Laserterapi viser seg også å være effektivt ved alle former for skader i bevegelsesapparatet (idrettsskader), og ved utbrudd av psoriasis og eksem. Laserterapi har en smertestillende virkning, ettersom laserlyset frigir endorfiner, som er et smertestillende stoff kroppen selv produserer.

Laserlyset bidrar også til økt frigivelse av proteinet collagen, som bl.a. utnyttes ved hudlidelser og ved forebygging av rynker.

bottom of page