top of page

Infrarød varmeterapi

 

 

Lindring av muskel- og leddsmerter

En 30-minutters økt i en infrarød (IR) varmekapsel kan bidra til å lindre kroppssmerter, fremme avgiftning, øke muskelmykhet og forbedre blodsirkulasjonen.

Infrarød varme har betydelig positiv effekt på muskel problemer, leddgikt og ryggplager.

Den dype varmen fra infrarøde varmen hjelper perifere blodkar med å utvide seg, noe som igjen får musklene til å slappe av og lette muskelvev skader.

Økt blodsirkulasjon transporterer metabolske avfallstoffer bort og tilfører oksygenrikt blod til musklene, noe som fremmer raskere helbredelse.

Musklene slapper av når de varmes opp, noe som resulterer i bedre fleksibilitet og bevegelighet.

Fremme helsen med IR-varmebehandling!


 
 

Avkobling og oppladning
 

Reduser stress og tretthet gjennom infrarød varmeterapi. Opplev effektiv avkobling fra en hektisk og stressende hverdag på kun 30 minutter. IR-varmeterapi kan benyttes etter behov, 1-3 ganger i uken.

Infrarød varmeterapi gjennomføres i en infrarød varmekapsel der du ligger komfortabelt. Den nøye utvalgte funksjonaliteten i vår IR-varmekapsel sikrer at stress, tretthet og spenninger forsvinner mens du er i IR-kapselsaunaen.

Den infrarøde varmen balanserer kroppens harmoni ved å påvirke nervesystemet effektivt, samtidig som den reduserer psykisk negativitet som kan påvirke kroppen.

Restituering

 

Før sportslige aktiviteter: En fordelaktig tilnærming før fysisk aktivitet er å benytte infrarød varme for å varme opp muskler og vev. Gjennom passiv oppvarming som infrarød varmeterapi tilbyr, oppnås bedre sirkulasjon i musklene, reduserer belastningen under fysisk aktivitet og hjelper smertefulle eller skadede muskler med å takle strenge påkjenninger, som for eksempel sportslige aktiviteter.

Etter sportslige aktiviteter: Infrarød varme øker fleksibiliteten i muskelfibrene, noe som gir en behagelig følelse etter trening. Det bidrar også til lindring av muskelsmerter forårsaket av overbelastning eller kulde. Den økte blodsirkulasjonen fjerner avfallsstoffer og melkesyre, og transporterer mer oksygen til musklene, som igjen fremmer bedre helbredelse av smertefulle og skadede muskler.

 

Slankeprogram

Forbrenn kalorier i IR-kapsel. Behandlingen i IR-kapsel kan også hjelpe til å øke stoffskiftet sånn at du vil forbrenne over lengre tid selv etter at behandlingen er over. Kroppen vår bruker energi til å produsere svette, og det betyr at kroppen lett kan forbrenne opptil 600 kcal på 30 min (tilsvarer en lang joggetur på 10 km). Vektmessig kan du holde kroppen balansert ved vanninntak, men kalorier som er forbrent er forbrent. En kombinasjon av infrarød varme (30 min), lavstress trening med fitness apparater (20-30 min) og kostholdsprogram kan gi et fantastisk resultat.

 

Cellulitt behandling

Reduser cellulitter med IR-varmekapsel. IR-varme renser porene og er svært effektiv på cellulitter. Huden vil føles mykere og strammere. IR-varmeterapi kan hjelpe til med å redusere cellulitter, som er gelélignende klumper av fett, vann og avfall som samles i små lommer under huden. Infrarød varmen går dypt inn i huden, og hjelper derfor til med nedbrytingen av lagret fett gjennom huden. IR-varmeterapi øker blodsirkulasjonen og sørger for at blodet når ut til kapillærene. Huden får mer næring gjennom blodet og huden får derfor mer glød og varme.   


En behandling i varmekapsel bygger opp cellene i kroppen og forbereder kroppen din for mottak av øvrig behandling. IR varmeterapi som forbehandling har vist seg å være nødvendig for å få best mulig effekt all annen behandling (f.eks. massasje, fysioterapeutisk behandlinger, soneterapi)

 

Er du en av de som er avhengig av sydenturer pga helsemessige årsaker som f. eks kroppssmerter? Du kan forlenge opplevelsen, med oppholde ifra syden, i vår infrarøde varmekapsel. Den gir samme effekt og vedlikeholder den gode behandlingen for kroppen din.I en IR-varmekapsel brukes varmeelementer som gir samme varmen som solen (Infrarød varme). De infrarøde strålene varmer ikke opp luften i særlig høy grad, men gir veldig høy varmeeffekt når de treffer kroppen vår. Denne varmen trenger også dypt inn i vevet og medfører en rekke positive virkninger. Det er også den infrarøde varmen fra sola som gjør til at varmen når helt frem til jordkloden. Sånn sett kan man si at infrarød varme er essensielt for alt liv på jorda.


Kan alle bruke infrarød sauna?
Stort sett alle i alle aldre. Både unge og eldre er trygge i saunaen og ikke minst er det en sikker behandling. Men de som har spesielle helsetilstander bør konsultere legen sin før en behandling.

Er infrarød stråling sikkert?
Absolutt! Infrarød varme er fordelaktig og er ikke skadelig i det hele tatt! Derimot er ultrafiolette stråler (UV) skadelig. Infrarøde stråler/ varme finnes overalt og blir til og med produsert av våre egne celler, blant annet utstråler vi infrarøde stråler fra huden og  i håndflatene.

INFRARØD SAUNA FOR SUNNHET OG VELVÆRE

Den infrarøde saunaen har historiske røtter tilbake til 1967 da dr.Tadishi Ishikwaka i Japan utviklet den første modellen. Denne type sauna ble i den første perioden benyttet av helsevesenet, og har siden 1981 da infrarøde saunaer ble frigitt på markedet hatt en stor suksess. I dag finner du den hos spesialister, leger og terapeuter i behandlingssentre og klinikker, hvor infrarød varme støtter andre behandlingsformer. Likeså finner vi denne type varmekildepå fødestuene, hvor infrarødt lys bl.a. brukes i kuvøser.

bottom of page