top of page

Hudlidelse med sterk kløe

Sykdommen gjorde Inger Sogstads liv til et mareritt med kløe og utslett. - Takket være behandling med infrarød sauna har jeg fått et nytt liv, sier hun. TEKST: ANNE-KARINE STRØM FOTO: GULLEN ØYEHAUG Tidligere var jeg så plaget av hudsykdommen at jeg holdt på å bli gal. Det klødde som besatt over hele kroppen og i slimhinnene. Huden var dekket av utslett, og det sved od klødde i munnen, ører, øyne og underlivet. Men etter at jeg nærmest ved en slump kom over behandlingen Relaxinfra, har plagene forsvunnet. Livet mitt er tilbake på skinner, sier Inger Sogstad (64). Oslokvinnen er mor til to voksne barn og bestemor til tre. Hun driver agenturer på hudpleieprodukter sammen med sin venninne Ingeborg Sørensen. Inger er norsk agent for et amerikansk hudpleieprodukt som er effektiv mot hudlidelsen rosacea, og har mye kunnskap om hud og helse. Men kunnskapen til tross, da hun for tre år siden begynte å bli alvorlig plaget med kløe i hud og slimhinner, ante hun ikke at det skulle bli starten på et mareritt som hun ikke fant løsning på. - Jeg har bestandig hatt litt sensibel hud, og for mange år siden fikk jeg konstatert at jeg hadde rosacea. Det er en hudlidelse som i perioder kan gjøre huden rødflammete. Men jeg har aldri vært så ille plaget, og siden jeg kom over kremene fra USA har jeg enkelt kunne dempe rødheten. Men da jeg for noen år siden plutselig begynte å klø over hele kroppen, tenkte jeg først at det måtte være en allergisk reaksjon, forteller Inger. Mareritt Da ubehaget tiltok, oppsøkte Inger lege. Etter konsultasjonen og undersøkelser fikk hun beskjed om at plagene kunne skyldes psoriasis. Hun fikk kortisonkrem på resept, og begynte å smøre seg jevnlig, men det hjalp ikke nevneverdig. -I tillegg til at jeg fikk utslett på kroppen og klødde som besatt, hadde jeg intens kløe i slimhinnene i munnen, inne i ørene, i øynene og i underlivet. Inger oppsøkte ulike eksperter, både innen skolemedisinen og det alternative. Hun forsøkte ulike behandlinger, men lindringen uteble. -Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg måtte avfinne meg med å leve med plagene. At tilstanden var så ille som i mitt tilfelle, mente de kunne skyldes stress. Frisk av varme og lys I fjor vinter var Inger med datteren på en skjønnhets-, helse-, og velværemesse. Blant dem som hadde stand var et ungarsk ektepar som driver klinikken Relaxinfra. De viste fram en infrarød sauna, et apparat som likner en romkapsel og som sender ut infrarød varme og aromatiske oljer. Etter messebesøk bestemte Ingers datter seg for å teste behandlingen med infrarød sauna. Hun ville sjekke om den kunne ha effekt på en vond skulder som hun slet med. Nærmest av nysgjerrighet, ble Inger med datteren. -Jeg syntes at det var en herlig og avslappende behandling, og bestilte meg sporestreks en ny time. Infrarød varme trenger dypt ned i huden, og virker rengjørende på huden ved svetting gjennom porene. Det gjør også at man kvitter seg med avfallstoffer, og samtidig roer kroppen seg ned, noe som igjen kan stimulere immunforsvaret, sier Inger. Da Inger, som etter hvert hadde fått diagnosen lichen, hadde hatt et par behandlinger, merket hun hvordan kløen ble dempet. Etter ytterigere noen behandlinger, ble utslett mindre rødt og hissig, og det beste av alt var at plagene i slimhinnene avtok. I begynnelsen syntes hun nesten at det var for godt til å være sant, men hun ble faktisk stadig bedre. -Jeg begynte behandlingen i fjor vår, og etter noen uker roet symptomene seg helt. Siden jeg har gått til behandling cirka en gang i måneden. Utslett og problemene i slimhinnene er borte. Jeg har fått en helt annen livskvalitet, og er sikker på at det skyldes behandlingen, sier Inger Sogstad. Infrarød sauna Infrarød sauna er bygget på infrarød lysenergi. Infrarødt lys varierer i bølgelengde, og er den samme form for stråler som er i sollyset og som gjør at sola varmer. I medisinske øyemed har disse strålene vært forsket på i over hundre år, forteller hud- og kroppsterapeut Hajni Pintyi på Lillestrøm. -Behandlingen gir ikke bare velvære, men kan hjelpe ved en rekke helsetilstander. Den øker blodsirkulasjonen, utvider blodårene, løser opp spenninger og sørger for fleksibilitet i musklene. Samtidig roes kroppen ned. Denne behandlingen virker positiv med en rekke hudlidelser og bidrar til at immunforsvaret styrkes. Den har også effekt på virus og bakterier, og i tillegg kan man forbrenne ekstra kalorier. Etter noen minutter i kapselen har du forbrukt like mange kalorier som etter en joggetur på 30 minutter, forteller Hajni.

#hudkløe #hudirritasjon #infrarødsauna #hudsykdom #utslett #kløe #rosacea #rødflammetehud

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page